Ne zahtevaju vreme, a ni trud: 4 male stvari koje možete da uradite tokom dana da biste izgubili mnogo kilograma

Ako niste zadovoljni svojim napretkom kada stanete na vagu, vreme je da unesete neke promene u svoju dnevnu rutinu. Dijetetičarka Melisa Mitri, podelila je savete o četiri male stvari koje možete da uradite svaki dan da biste izgubili mnogo kilograma. Dodajte ove male navike u svoju dnevnu rutinu za veliku razliku u naporima za mršavljenje.



Povećajte unos proteina za doručak.


Postoji mnogo studija koje povezuju potrošnju proteina sa gubitkom težine. Na primer, istraživanje objavljeno navodi da su dijete sa visokim sadržajem proteina hvaljene kao uspešni načini za rešavanje gojaznosti. Nepotrebno je reći da ako želite da izgubite mnogo kilograma, mala navika koju možete da ugradite na početku svog dana je povećanje proteina za doručak. "Ova jedna promena navike može da vam omogući uspeh u mršavljenju tokom celog dana", objašnjava Mitri. "Kada ujutru dobijete dovoljno proteina, to pokreće vaš metabolizam za dan i takođe pomaže u kontroli apetita. Ovo može da dovede do manjeg prejedanja i žudnje kasnije u toku dana, prirodno ograničavajući vaš ukupan unos kalorija."

Smanjite količinu alkohola koju konzumirate.


Vaša omiljena boca belog vina ili voćni koktel, nažalost, nije vaš prijatelj ako želite da smršate. U stvari, pijenje alkohola je siguran način da se zasitite praznim kalorijama! "Alkohol je prepun praznih kalorija i šećera i može dovesti do nadimanja i nezdravog izbora hrane", kaže Mitri. "Smanjivanje alkohola što je više moguće pomoći će vam da brže smršate, izgubite masnoću na stomaku i da se osećate mnogo lakše fizički u tom procesu."

Ograničite dodati šećer.


Ako želite da izgubite mnogo kilograma, još jedna stvar koju treba odbaciti je dodati šećer. Namirnice poput sokova, gaziranih pića, energetskih napitaka, zaslađene kafe, slatkiša, proteinskih pločica, aromatizovanih jogurta i druge upakovane robe su puni dodatih šećera koje treba izbegavati. "Potražite 'dodati šećer' na etiketi i ciljajte na manje od 24 grama dnevno ako ste žena i manje od 36 grama za muškarca", predlaže Mitri.

Hidrirajte se - posebno pre obroka.


Prema istraživanju, pijenje dovoljno vode može da ubrza vaš metabolizam, deluje kao sredstvo za suzbijanje apetita i učini vaše treninge produktivnijim. Ovo su sve ključni faktori koji mogu da pomognu u vašim naporima da izgubite težinu.
"Pijanje više vode tokom dana ubrzava gubitak težine, posebno kada popijete čašu pre jela", objašnjava Mitri. "Voda pomaže u poboljšanju varenja, daje vam energiju i obuzdava apetit. Jedno istraživanje pokazalo je da su oni koji su pili čašu vode pre obroka jeli manje i osećali se zadovoljnijim."

Коментари